OM FAYMEDIA   > OM FAYME ALM

Jag som äger och driver FayMedia heter Fayme Alm, är utbildad journalist och även utbildad bibliotekarie inom information – dokumentation. Under många år var mitt fokus Öresundsregionen, att utveckla kommunikationen mellan danskar och svenskar. Numera är mitt verksamhetsområde hela Skandinavien.

När Öresundsbron - en bro som förbinder två länder - stod färdig i juli 2000, var jag redan heltidsanställd kommunikationskonsulent på webbredaktionen för ØresundDirekt i Köpenhamn. Där ingick jag i det dansk-svenska teamet som etablerade och utvecklade informationssajten oresunddirekt.com.    

Arbetet innebar omfattande nätverkande, research, artikelskrivande, översättningar samt kontakter med nyckelpersoner både på danska och svenska sidan.

Dessutom  fick jag förmånen att under nästan ett år delta i det direktsända radioprogrammet Øresund Direkte, en samproduktion mellan Københavns Radio, Danmarks Radio, och Radio Malmöhus, Sveriges Radio.

Själv satt jag i en studio i Köpenhamn tillsammans med den danska programledaren Jette Beckmann, journalist och radioprofil, välkänd för sitt sprudlande humör och för sin alerta trafikrapportering.  

Jette - liksom  mina två chefer på ØresundDirekt,  Michael Thorberg och Simon Hansen, båda journalister med breda erfarenheter - spädde  på intresset för journalistiken som jag haft sedan jag började prenumerera på  Kamratposten. När Lunds universitet  startade sitt magisterprogram i journalistik 2002, sökte jag, kom in, fick tjänstledigt från ØresundDirekt och började studera på heltid.

Fyra år senare skapade jag FayMedia –   kommunikation tvärs över Øresund i Danmark och drev min firma från Dronningens by i sex år och nio månader.

Från och med våren 2013 är FayMedia ett svenskt företag med fortsatt starkt fokus på Danmark och med ett växande intresse för Finland och Norge samt med en önskan om att även kunna etablera dialoger med Island. 


> FöretagsuppgifterBILD:
Fotograf Jimmy Wahlstedt som även tagit bilden på Öresundsbron och dess fundament.